Voeding

De rol van voeding

Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid. Zonder de juiste voedingsstoffen en in de juiste hoeveelheid, kan ons lichaam niet goed functioneren en worden we ziek.
Uit wetenscahappelijke onderzoeken blijkt steeds meer het verband tussen voeding en een goede gezondheid. Ook is aangetoond dat slechte voedingsgeoontes bijdragen aan het ontstaan van ziektes zoals ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziektes en kanker.

Helaas bevat onze voeding niet altijd voldoende vitaminen en mineralen en schiet nogal eens tekort om in de dagelijkse individuele behoefte te voorzien. Dit als gevolg van de huidige levensomstandigheden en vaak eenzijdige voedingskeuzes, veranderde landbouwmethodes, bodemverarming, langdurige opslag en manier van voedselbereiding.
In ons moderne voedingspatroon maken we steeds meer gebruik van snelle snacks, kant-en-klaar-maaltijden en te gare maaltijden waarin vaak onvoldoende vitamines, mineralen, essentiёle vetzuren en voedingsvezels aanwezig zijn. Deze voedingsstoffen hebben we nodig voor een fit en gezond lichaam.
Verder kan stress, te weinig lichaamsbeweging en het gebruik van stimulerende middelen zoals cafeïne, alcohol en nicotine, bijdragen aan een verminderde gezondheid.

Om gezond te kunnen zijn moeten we begrijpen wat goed en minder goed is voor ons lichaam. Hoe we het gezond kunnen houden en hoe we onze voeding aan kunnen passen aan onze veranderende lichamelijke behoeftes door de diverse levensfases heen.
Door het aanbrengen van relevante veranderingen in je dagelijkse voeding en leefwijze en het maken van bewuste keuzes, kun je zelf je gezondheid positief beïnvloeden.

Als Orthomoleculair diёtist kan ik je daarbij helpen en motiveren op de weg naar een gezonder, fitter en energieker leven!