Het consult

Het consult

Voorafgaand aan het eerste consult wordt je verzocht om een Gezondheids & lifestyle vragenlijst en een 3-daagse voedingsdagboek in te vullen. Deze vragenlijst geeft inzicht in je huidige gezondheidstoestand en dient als uitgangspunt voor het eertse consult.
Het consult zal in principe bij jou thuis plaatsvinden, in je eigen vertrouwde omgeving.

De eerste afspraak bestaat uit 3 delen en duurt circa 90 minuten.

  1. Doornemen van de gezondheids & Lifestylevragenlijst en het voedingsdagboek.
  2. Uitleg van de mogelijke oorzaak (-zaken) van je klachten.
  3. Bespreken op welke manier je je gezondheid en welzijn zou kunnen ondersteunen en verbeteren en advies over passende voedingsmiddelen om de klachten te verbeteren.

Aan het einde van de sessie ontvang je een schriftelijk voedings- en gezondheidsplan dat persoonlijke adviezen en aanbevelingen bevat.

Tijdspad
Na enkele weken kan een tweede afspraak nuttig zijn om je vooruitgang te monitoren en aanpassingen aan het eerste advies te bespreken. Mogelijke follow-up sessies worden in overleg gepland. Eventueel aanvullend telefonisch en e-mail contact  ondersteunen je vooruitgang.
Het aantal consulten is afhankelijk van de gezondheidsklachten en de reactie van je lichaam op het behandelplan.

Laboratoriumtesten
In sommige gevallen adviseer ik om aanvullende feces-, bloed-, urine- en/of speekselanalyses op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie te laten uitvoeren. Hiermee kunnen veel oorzaken van klachten gedefinieerd of bevestigd worden en het voedings- en/of supplementen advies nog beter afgestemd worden.

Voedingssupplementen
Soms heeft het lichaam even een extra zetje nodig in de vorm van extra voedingsstoffen, om over een bepaalde drempel heen te komen en om het zelfgenezende proces weer op te pakken. Voedingssupplementen zijn nooit vervangers van een goede voeding en ik adviseer ze ook altijd in overleg.

Heb je vragen voorafgaand aan het consult of vragen over orthomoleculaire therapie, neem dan gerust contact op.

NutriMotion adviseert de orthomoleculaire voedingsbenadering nooit als vervanging van het doktersadvies en zal een cliёnt in geval van twijfel doorsturen of terugverwijzen naar zijn/haar huisarts of specialist. Tevens streeft zij ernaar om met de arts samen te werken en de behandelend arts (schriftelijk) op te hoogte te houden van het geadviseerde protocol.